News

August 21, 2018

Open Flessendagen 2018 Save the Date

Beste (Wijn) vrienden,

We nodigen u graag uit op onze OPEN FLESSENDAGEN 2018

Wanneer?

  • Zaterdag 20 oktober 2018, 14u - 20u
  • Zondag 21 oktober 2018, 14u - 20u

Locatie : Hopmarkt 50, Hopmarkt 9300 Aalst

Zoals gebruikelijk zijn er diverse wijnen om van te proeven en promoties om van te profiteren.

Meer informatie volgt snel, maar voorlopig: save the date!

Iedereen van harte welkom ! 

July 21, 2018

Nationale Feestdag 21 juli 2018

In het kader van onze nationale feestdag zet Landsheere Wereldwijnen Belgische wijnen en gin in de kijker. Ontdek ze in ons aanbod en bestel!

 

Wijnhuis in de kijker: Genoels-Elderen

 

Kasteel Genoels-elderen is met zijn 22 ha wijngaarden het grootste wijngoed van België. Op de beste hellingen van de Limburgse heuvels werden vanaf 1991 Chardonnay en Pinot Noir stokken geplant. Ze gedijen uitzonderlijk goed in Haspengouw. Deze wijnen zijn het resultaat van een uniek terroir, gezonde druiven, hard werken en doorgedreven passie en kunnen met geen enkel ander product vergeleken worden.

 

Geschiedenis

Er zijn misschien geen harde bewijzen voor, maar algemeen kan aangenomen worden dat wijnbouw in de streek van Genoels-Elderen terug te voeren is tot de Romeinse periode. Vanaf de vroege middeleeuwen zijn hier sterke bewijzen voor. Het domein was in de late middeleeuwen zelfs het belangrijkste in de Haspengouw! Ook toen het domein deel uitmaakte van het Prinsbisdom Luik was wijnbouw een zeer belangrijke activiteit in de regio. Vanaf de zeventiende eeuw verdween deze activiteit, mogelijks door een combinatie van  zeer koude winters tijdens de zogenaamde 'kleine ijstijd' en een veranderende economie en landbouw. De genadeslag kwam er toen Napoleon aan het einde van de achttiende eeuw de opdracht gaf om de wijngaarden te laten vernietigen.  Het is pas sinds de tweede helft van de twintigste eeuw dat wijnbouw weer opleeft in Haspengouw. 

 

In de kijker: Wout's Gin, gin van Belgische origine

België heeft niet enkel uitstekende wijnen of bieren te bieden, maar ook heerlijke gin! Wout Dhondt, afkomstig uit een familie van regionale jeneverstokers, ging niet over één nacht ijs vooraleer hij zijn eigen gin lanceerde. “Anderhalf jaar lang en negen brouwsels waren nodig voor hij tevreden was over de samenstelling, maar nu mag zijn recept er zeker zijn. Trots op zijn werk koos Dhondt een toepasselijke naam: Wout’s Gin. 
In tegenstelling tot veel andere gins gaat het niet enkel over een eigen etiket. De komkommer, koriander en citrus worden met behulp van  bouwdrogers in zijn eigen magazijn in Mere in perfecte condities qua luchtvochtigheid en temperatuur gedroogd. Zijn gin wordt  vijf keer gedistilleerd tot een alcoholpercentage van 44°. Deze gin kan bij ons worden verkregen aan de schappelijke prijs van 39,5 euro per fles
.

Bestel ze via info@landsheere.be met de code NATIONALEFEESTDAG. 

October 05, 2017

OPEN FLESSENDAGEN 2017

Beste (Wijn) vrienden,

We nodigen u graag uit op onze OPEN FLESSENDAGEN om kennis te maken met ons ruim assortiment aan lekkere en betaalbare wijnen uit o.a. Frankrijk, Spanje, Italië, Zuid-Afrika, ...

 • Wanneer?
  • Zaterdag 21 oktober 2017 van 14u tot 20u
  • Zondag 22 oktober 2017 van 14u tot 20u
 • Waar?
  • LOCATIE Hopmarkt 50, Hopmarkt, 9300 Aalst

Zoals gebruikelijk zijn er diverse promoties.

Iedereen van harte welkom ! 

Met vriendelijke groeten,

Elke en Stefaan