De Riverina regio produceert 15% van de totale Australische druivenproductie en is de grootste wijnproduceerende voor deze regio. De term Riverina is blijkbaar in de jaren 1850 uitgevonden door John Dunmore Lang om een soort land (de Riverina-vlakte) te beschrijven. Met een sterke eet- en wijncultuur, grotendeels dankzij de grote Italiaanse bevolking, is de Riverina ook populair vanwege de eet- en wijnevenementen gedurende het jaar.
DRUIVENRASSEN VOOR DEZE REGIO
SEMILLON
Zoete en rijke Semillon-dessertwijn is de specialiteit van de regio. Semillon-druiven worden twee maanden aan de wijnstok gelaten nadat ze rijp zijn om Botrytis cinerea aan te moedigen, een soort schimmel die de druiven uitdroogt en hun suiker concentreert.
CHARDONNAY
Dit zijn smaakvolle en betaalbare wijnen die ideaal zijn om bij de maaltijd van te genieten. Chardonnay wordt ook gemengd met andere witte variëteiten.
SHIRAZ
De populairste rode wijn van Australië heeft een echt thuis gevonden in de Riverina. Hier maken ze levendige, sappige wijnen die geliefd zijn bij zowel wijnnieuws als wijnliefhebbers.