Barossa is een van de high-quality wijnregio's in Australia. 

Koele nachten en warme dagen zorgen voor de hoge kwaliteit van de druiven in de Barossa-streek, maar ook de oude druivenranken spelen hierin een grote rol. 100-jaar oude Shiraz-ranken zijn zeker niet ongehoord en de producenten zullen deze troef dan ook vaak uitspelen als bewijs van een gezonde wijngaard.

Deze wijnstreek bestaat uit 2 regio's de Barossa Valley en Eden Valley.

Barossa Valley maakt met 11.000 hectaren het grootste deel uit van de regio.

Met zijn droge en warme zomers, produceert deze streek wereldvermaarde Shiraz wijnen die gerijpt zijn op Franse eik. Dit resulteert vaak in fruitige wijnen incluis peper- of chocolade details met een iets wat bombastische, volle afdronk.

Eden Valley is met 2.000 hectare een veel kleinere, hoger gelegen regio. Door de hogere, rotsige ondergrond en het iets koeler klimaat, produceert deze regio meer delicate wijnen met een iets hogere aciditeit en noten van eucalyptus.

Wanneer is dit jouw regio

Eenvoudig: wanneer je fan bent van Shiraz. Deze Shiraz wijnen uit de Barossa zijn wereldvermaard en behoren tot top in hun segment. Deze kwaliteitswijnen kan je lang beweren en lenen zich perfect tot die momenten wanneer je eens wilt genieten van een wijn. Hij leent zich ook perfect als cadeau om aspirant-wijn kenners te verrassen. 

Henschke Wijngaard

Deze wijn gaat terug tot 1853 wanneer Henry Evans de eerste wijnstokken plantte in Keyneton. Dit zijn wijnen met complexe aroma's van bosvruchten, abrikoos en anijs. Het smaakpalet is zacht en rijk met een heerlijke volle afdronk en een zachte tannine.